2013/03/22

アンパンマンのちらし寿司レシピ Anpanman Chirashizushi's recipes



【材料】

- 三目ちらし寿司 -

ご飯 4合
乾燥椎茸 5枚位
人参 1/2個
レンコン 1個
酒 30ml
醤油 50ml
みりん 50ml
砂糖 50g
酢 80ml

-アンパンマン装飾-

ほぐし鮭
イクラ
とびっこ
でんぶ


※備考
・調理前に30分ほど乾燥椎茸を水につけておく。
・甘みや酸味は調整してください。

- 三目ちらし寿司の作り方 -

1、戻した干し椎茸を戻し汁と椎茸に漉して分ける。
2、戻し汁と酒、醤油、みりん、砂糖を加えて煮る。
3、人参(千切り)、戻した椎茸(細切り)、レンコン(いちょう切り)を加えて煮る。
4、煮汁が3分の1まで減ったら火を消して、具材と煮汁に分けて冷ましておく。
5、煮汁と酢を合わせてご飯と混ぜ、具材も加えて混ぜる。


【 ingredient  】
- Sanmoku chirashizushi -
4 cups Rice
About 5 Dried shiitake mushrooms
About 1/2 Carrot
About 1 Lotus root
30ml Sake
50ml Soy sauce
50ml Sweet sake
50g Sugar
85ml Vinegar

- Decoration of Anpanman-
Flake salmon
Salmon roe
Flying fish roe
Denbu(Fish seasoned with crushed)
Egg

<<preliminary>>
・About 30 minutes before cooking, soak dried shiitake mushrooms in water.
・The sweet and sour taste, Please adjust.

- Sanmoku chirashizushi -
1,Shiitake mushroom soaking liquid and is divided into(Filtration), the shiitake mushroom has been recovered from dry.
2,In addition to soaking liquid and simmer sake, soy sauce, mirin and sugar.
3,In addition boil carrots(thinly sliced), shiitake mushrooms(thinly sliced), and lotus root(quarter slice).
4,Broth has been reduced to one-third, put out the fire, and divided into the broth and ingredients, and it keep cool.
5,Rice and mix together the vinegar and broth, stir the ingredients well.







mama




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