2013/03/02

フォンダンショコラのレシピ fondant au chocolat's recipes



【 材料 】












- ガナッシュ -
チョコレート 80g
生クリーム 80cc
バター 20g

-ケーキ生地-
チョコレート 50g
卵 2個
グラニュー糖 40g
バター 50g
薄力粉 20g
ココアパウダー 20g


※備考
・調理前にチョコレートを刻んでおく。
・バターと卵は室温に戻しておく。

- ガナッシュ -
1、チョコレートとバターとクリームを湯煎にかけて溶かす。
2、冷凍庫で冷やす。
3、固まったら5等分して再び冷凍庫で冷やす。

-ケーキ生地-
4、チョコレートとバターを湯煎にかけて溶かす。
5、別のボウルで卵とグラニュー糖を温めながらハンドミキサーで泡立てる。 (約40℃)
6、粉(小麦粉とココアパウダー)をふるい入れてよくかき混ぜ、4を加えてさらに混ぜる。

-仕上げ-
7、マフィンカップの半分まで6を入れる。
8、カップの真ん中に3を置きます。
9、ガナッシュが隠れるように生地をかける。
10、オーブンで200℃で13分(予熱済)焼く。


【 ingredient  】
- Ganache -
80g Chocolate
80cc Fresh cream
20g Butter

-Dough Chocolat-
50g Chocolate
2 Eggs
40g Granulated sugar
50g Butter
20g Cake flour
20g Cocoa powder

<<preliminary>>
・Keep finely chopped chocolate.
・Butter and eggs to room temperature.

- Ganache -
1, Dissolve chocolate and butter and cream in hot water.
2, Cool it in the freezer.
3, Rounded it with five equally, freezer again.
-Dough Chocolat-
4, Dissolve chocolate and butter in hot water.
5, Offers a separate bowl, beat with a hand mixer while I warm the eggs and  granulated sugar in hot water. (About 40 ℃)
6,  Became a white fluffy, stir in sieve (flour and cocoa powder). Stir 4.

-Finishing- 
7, Put half of the dough one by chocolate muffin cups.
8, Place the 3 (center) in the middle of the cup.
9, I hide the D to put the dough on top of that chocolate.
10, Bake 13 minutes in the oven (already preheated) 200 ℃.


mama


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