2013/12/06

おにぎりレシピ:「半熟煮卵おむすび」の作り方 Soft-boiled Egg with Rice Ball Recipe




おにぎりが好きなリノとユウマに半熟煮卵おむすびを作りました。
卵をご飯で包むと二人には「げんこつサイズ」となってしまい・汗
少し食べにくいので、ウズラの卵を使用したおむすびも用意。
この半熟に卵と炊き込みご飯の相性は抜群っす(^―^)

We made 'Hanjuku nitamago omusubi' for them who liked rice balls.
Since wrapping the egg in rice, the size will be very large.
The size of the rice ball with quail eggs might be just right.
It is a little hard to eat this.
But, Soft-boiled eggs and this rice are very compatible.


レシピ:

材料

【 半熟煮卵 】

卵(約6個)
うずらの卵(約10個)
砂糖(40g)
醤油(150ml)
みりん(150ml)
水(400ml)


【 炊き込み醤油ごはん 】

米(2合)
酒(30ml)
醤油(50ml)
みりん(15ml)
水(2合ライン目安)

※海苔


1.冷蔵庫から出したばかりの卵を、沸騰したお湯で6分30秒茹でる。
2.うずらの卵は2分30秒茹でる。
3.茹で終わったら水に浸けて、ゆっくり殻を剥く。
4.ビニール袋に砂糖、醤油、みりん、水を入れる。
5.ビニール袋に卵を入れて、半日~1日放置。
6.洗っておいた米を炊飯器に入れる。
7.みりん、醤油、酒、水を入れて炊く。
8.出来上がった卵をご飯で包んで、完成。


Recipe:

Ingredients

【 The boiled egg to soft-boiled 】

Eggs (about six)
Quail eggs (about 10)
Sugar (40g)
Soy sauce (150ml)
Sweet sake (150ml)
Water (400ml)


【 Soy sauce cooked rice 】

Rice (2go)
Sake (30ml)
Soy sauce (50ml)
Sweet sake (15ml)
Water

※ laver


1.Boil 6 minutes and 30 seconds in boiling water, the eggs just out of the refrigerator.
2.Boil 2 minutes and 30 seconds of quail eggs.
3.Is immersed in water when you are finished boiled, and peel off the shell of the egg slowly.
4.Put sugar, soy sauce, Sweet sake, and water in a plastic bag.
5.Put the eggs in a plastic bag and left for half a day to 1 day.
6.Was placed in a rice cooker, rice that has been washed.
7.The cook put Sweet sake, soy sauce, Sake, water.
8.The wrapped eggs in rice, finished.





2013.7.7


mama






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